FGK  fotogroepkrimpen
Over FGK
Over FGK
Passie en kennis delen bij Fotogroep Krimpen
Beelden achterlaten is een oerbehoefte
Van grotschilderingen naar fotografie: de geschiedenis van mensen en beelden in één grote stap samengevat. Al in de oudheid had de mens de behoefte om een indruk achter te laten. Prehistorische beelden geven ons een prachtige en raadselachtige indruk van de ervaring en leefwereld van onze voorgangers. De wereld van fotografie in deze tijd is rijk aan mogelijkheden om beelden te maken. 'Een beeld zegt meer dan duizend woorden".

De fotogroep brengt je op ideeën
Een fotograaf kan met de camera een tijdsbeeld, een beeldschoon, grappig, natuurgetrouw of ontroerend moment vastleggen. Een foto laat iets zien van de fotograaf en laat zien wat de fotograaf ziet. Een foto kan daarmee bij de kijker associatie of emotie oproepen. Door je aan te sluiten bij een fotogroep leer je meer en sneller door het contact en de uitwisseling van kennis en kunde met gelijkgestemden. 'Bekijk het eens anders'.

Om de twee weken kennis, passie en kunde delen
Sinds de oprichting in 2011 door initiatiefnemer en eerste voorzitter Cees Kol (1953-2016) is gebleken dat amateur fotografen uit de regio zich graag wilden verenigen.

Maandfoto, groepsexcursies, exposities en meer
Om de kwaliteit van de fotografie te verbeteren kun je je laten inspireren door lezingen en presentaties van professionals. Ook is er elke maand een foto opdracht met een thema, de 'maandfoto'. Daarnaast zijn er verschillende excursies en andere evenementen. Verder wordt er jaarlijks een expositie georganiseerd. Ook het nabewerken van de foto's wordt belicht. De meest gangbare programma's hiervoor zoals Lightroom, Photoshop en/of Photoshop Elements passeren de revue.

Niets moet alles mag
Als je lid wordt van de Fotogroep kun je zelf kiezen hoe actief je bent: wel of geen deelname aan uitstapjes of andere groepsactiviteiten.

Een bijeenkomst bijwonen?
Fotogroep Krimpen organiseert twee keer per maand een bijeenkomst in de Tuinkamer van het Streekmuseum Krimpenerwaard, IJsseldijk 312 (ingang en parkeren aan Boezemdreef)  in Krimpen aan den IJssel. Wilt u een bijeenkomst bijwonen, u bent van harte welkom, of mail ons van te voren, fotogroepkrimpen@gmail.com.
U kunt ook een PowerPoint presentatie bekijken die door één van onze leden is gemaakt.
De leden
De leden
De Fotogroep telt op dit moment 30 leden.
Zien wie onze leden zijn? klik hier.
Over Leden
Groepsbijeenkomsten
Iedere 2e en laatste woensdagavond van de maand, van 19.45 - 21.45 uur, in de Tuinkamer van het Streekmuseum Krimpenerwaard, IJsseldijk 312 (ingang en parkeren aan Boezemdreef)  in Krimpen aan den IJssel.

Lid worden?
U kunt zich inschrijven of eerst ter kennismaking een groepsavond bijwonen.
Lees eerst de statuten, het huishoudelijk reglement en de privacyverklaring
De contributie bedraagt € 70,-- per jaar.
Klik hier om het inschrijfformulier in te vullen.
Top